תחליף טבעי לאומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/05/2016 | 13:14 | מאת: אדי

בן 39 לאחר תיקון מסתם מיטראלי שלא צלח ( כעת במעקב דליפה בינונית -קשה אמור לעבור תיקון נוסף בעוד מס שנים ) כיום נוטל אומפרדקס 10 מג בבוקר בנוסף לקולחיצין 0.5 מג 3 ביום ( בעקבות דלקות חוזרות בקרום הלב שלוו בצרבות. היה לפני 3 חודשים דימום במערכת העיכול בעקבות מינון אספירין מוגזם שניתן אז עברתי אנדוסקופיה ולא נמצא פצע וטופלתי בנקסיום ) וקרדילוק 1.25 מג פעם ביום . שאלתי : אני מעוניין להפסיק בהדרגה את התלות בתרופות . הורדתי בהדרגה את נקסיום עד למינו אומפרדקס הנל . איזה תחליף טבעי ישנו ?

אדי שלום, קיימות מגוון הנחיות תזונתיות להקלה על צרבת אך בכל הנוגע להפסקה או צמצום שימוש בתרופות, כמובן שעליך ראשית להתייעץ עם הרופא המטפל בך. ההנחיות התזונתיות כוללות לדוגמה צמצום/ הימנעות מצריכת אלכוהול, קפאין, מנטה ונענע. בנוסף יש לצמצם צריכת מאכלים שומניים כמו מאפים ודברי מתיקה, מזונות מטוגנים, בשרים וגבינות שומניות ועוד. גם להתנהגות האכילה קיימת חשיבות רבה ומומלץ להקפיד על אכילה מסודרת וארוחות פזורת על פני היום, תוך הימנעות מצומות ממושכים או ארוחות גדולות במיוחד. לסיכום, נתתי לך מספר דוגמאות לשינויים תזונתיים מומלצים להקלה על צרבת אך הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו להתאמת תפריט אישי למצבך (כפוף לאישור הרופא המטפל). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי