חסרת אונים

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

06/03/2011 | 14:30 | מאת: גלית

שלום רב, בת 36. בעקבות כאבי פרקים שהיו לי, לקחתי לכמה תקופות קצרות כדורי ארקוקסיה. מאז מערכת העיכול שלי פשוט נהרסה...כבר יותר משנה שיש לי צרבות, שיהוקים, טעם מר בפה, ליכה ונפיחות בבטן בנוסף, יש לי כאבי בטן קשים בעיקר אחרי אוכל עם סיבים, כך שלא ממש נשאר לי מה לאכול. גסטרוסקופיה תקינה. אני לוקחת לנטון 60 מ"ג, אשר מקל על הצרבות (כל עוד אני שומרת על תזונה מתאימה) ולרוב מקל על שאר הסימפטומים. במהלך השנה הייתי בהריון ומהחודש הרביעי היתה החמרה ומאז לא יכולה לאכול בשר, אפילו עוף, בלי כאבי בטן קשים. רוב הזמן השלמתי עם המצב, והיתה גם תקופה סבירה בחודש הראשון אחרי לידה. עכשיו, החלו בחילות לא משנה מה אני אוכלת ובמשך שעות בלילה, ואני פשוט לא יכולה לישון ומן הסתם אוכלת מעט מאוד. אתמול התחלתי לקחת מוטיליום 3 ביום, אבל אין שינוי משמעותי. אציין כי אני מאוד חרדה מהקאות וכל משהו דומה כבר שנים, ולכן מנומטריה ובדיקת ניטור חומציות הושט נראית לי משהו שלא אעמוד בו (אפקט ה"גג", תחושה שמשהו נתקע בגרון). האם יש משהו שניתן עוד לעשות? האם יש חשיבות לעשיית הבדיקות הנ"ל והאם אכן הן מעוררות את אי הנוחות שציינתי? מה לגבי מיפוי קיבה - האם יש טעם? תודה, גלית

06/03/2011 | 21:48 | מאת: פרופ' רם דיקמן

אני לא יכול להביע דעתי בקצרה, אני מבין שישנה הפרעה בתפקוד מערכת העיכול, אני מציע פנייה למרפאה מתאימה במכון גסטרו. ישנם רופאים שעוסקים בתחום המעי הרגיש ושיוכלו לעזור לך.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי