רפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

29/09/2012 | 22:27 | מאת: שי

ד"ר שלום רב בחצי השנה האחרונה אני סובל מצרבות והתקפי רפלוקס שקורים בעיקר לפניי השינה וכבר גרמו לי לנזק במיתרי הקול פעם אחת (גרנולומה) כחודש לאחר ניתוח שעברתי בלסת שגם ככה פגע במיתרים בגלל הטובוס בקנה הנשימה שלא עברה כמה חודשים , מבדיקות שעשיתי אמרה לי רופאת הגסטרו שיש לי GERD ושזה כרוני לכל החיים, עשיתי בדיקת ניטור לחצים שרשמו שם ש-70% מהגל הפריסטלי חלש אבל השסתום התחתון והעליון מתפקדים תקין עם רווחים של בין שניים לחמישה ס"מ בבליעה אחת הגל הפריסטלי לא התקדם ובנוסף רשום שם שבדיקת איפדנס הראתה מעבר תקין של הבולוס בתשעים אחוז מהבליעות, הרופא הציע ניטור חומציות ושם רשמו: ABNORMAL ESOPHAGEAL PH MONITORING UCDRL ובגרךף יש הרבה תנודות מטה כשהכי נמוך הגיע עד לקצת מעל מספר אחד, השאלה שלי היא כזאת: אמרו לי להמנע ממזונות מסויימים שיכולים להחריף את הבעיה כמו עגבניות,קפאין, אוכל מטוגן או שמנוני ומיצי הדר ,כיום אני לוחק קונטרולוק 20 מ"ג פעם ביום) וכדורי טאמס וזה קצת עוזר אבל לא יותר מדי: מה יקרה אם פעם אחת בחודש אוכל משהו מאלה זה יחריך את הבעיה לצמיתות או רק לאותו היום? הרופאה אמרה לי שהמחלה אצלי היא ברמה נמוכה ובגלל שיש לי עבר של מעי רגיז אולי כשיירד המתח שלי (מעבר דירה, סיום לימודים מעבר עבודה) זה ייעלם ואולי תרופות נוגדות חרדה יעזרו, זה נשמע אפשרי וסביר? האם די בלילה אחד התקפי ריפלוקס בלילה עלול לגרום לנזק למיתרי הקול או שמדובר במספר רב של לילות? האם יש מאכלים מסויימים שכן מותר לאכול בשלוש השעות שלפניי השינה שהם מתעכלים מהר אבל משרים שובע ולא גורמים לצרבת או רפלוקס (לימים שאני מגיע רעב הביתה ושעת הפסקת האכילה שלי עברה )? האם יש סיכוי שהמחלה שגילו לי היא זמנית ותעבור מתישהו? החחש העיקרי שלי מהרפלוקס זה הנזק למיתרי הקול כי אני עובד במוסיקה ומופיע בלהקה ובנוסף עובד כמלצר מזמר, מה היקף הנזק שרפלוקס יכול לגרום למיתרי הקול? לציין שאת הצרבת אני מרגיש בצורה שונה מאחרים שסובלים מזה, אצלי יש הרגשה של משהו חומצי כזה שאני מרגיש שתקוע בשקע שמתחת לגרון וקושי בבליעה של אוכל ולפעמים כאב בשקע שבין שרירי החזה מצד שמאל (במבט מהגוף שלי) אני מתנצל מראש על ההודעה הארוכה פשוט אני כבר חסר אונים, אני כל היום רודף אחרי שעות האוכל ובודק מאכלים וזה ממש סיוט אין אלטרנטיבות זמינות לאכול מחוץ לבית והאוכל הוא תמיד אותו הדבר והלילות של ההתקפים מחזיקים אותי ער כמה וכמה שעות. אודה לתשובתך המהירה

03/10/2012 | 07:15 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום שי באמת לא ניתן לטפל בפניה המורכבת שלך באינטרנט.כל השאלות ששאלתה תבדוק עם הרופא הגסטרו שלך ואו תפנה לחוות דעת נוספת

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי