צרבות חוזרות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/01/2012 | 21:24 | מאת: שי

ד"ר שלום רב לפניי כשלושה חודשים עברתי ניתוח חירום בלסת לאחר שהתפתח לי זיהום בפה לאחר עקירת שן בינה, בניתוח הונשמתי באינטובציה ליום אחד ואושפזתי כחמישה ימים, כחודש לאחר הניתוח התחילו לי כאבי גרון ורופא אף אוזן גרון שראיתי אמר שכנראה האזור שליד מיתרי הקול נפגע מהאינטובציה ועכשיו כל פעם שיש לי צרבת המקום נפתח ונוצר שם שטף דם , הוא רשם לי אומפרדקס כל כדור 20 מ"ג לקחת פעמיים ביום והאזור החל להבריא אך במקביל כמה שבועות אחריי בעקבות דלקות בגיד שברגל ובלסת לקחתי ל-10 ימים ארקוקסיה 90 מ"ג ובתקופה הזו נפתח שוב הפצע בגרון, רופא א.א.ג אמר לי להמשיך עם הטיפול נגד הצרבת ולהמנע ממאכלים חריפים מטוגנים ועם אחוזי שומן גבוהים, בשבוע האחרון לא לקחתי את הארקוקסיה והדלקות חזרו אז האורתופד רשם לי שוב את הכדור לעוד 10 ימים ועכשיו אני בדילמה לגביי לקיחת הכדור כי הרופא א.א.ג אמר לי שכדאי לי להימנע מלקחת את הכדור עכשיו ושאני אחזור לביקורת בעוד חודש, השאלה שלי היא האם הכדור הזה אכן יכול לגרום להחרפה בצרבות גם כשאני לוקח אומפרדקס? במקביל אני לוקח גם "טאמס" ורציתי לדעת האם אפשר לקחת את זה לתקופה ארוכה (חודש) בנוסף לאומפרדקס ואם כן אז כמה ביום ? האם כדאי לחשוב על לקיחת גביסקון?

07/01/2012 | 18:55 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

כל התרופות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטארואידים גורמים לתופעות לוואי אפשר להגדיל את המינון של אומפראדקס ל 40 מג' פעמיים ביום אפשר לקחת טאמב ללא חשש

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי