ריפלוקס חריף

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

29/09/2011 | 18:33 | מאת: בינה

אני סובלת מריפלוקס חריף בגרון שגורם לי לשיעולים מס' פעמים ביום במשך כבר כ-8 חודשים. בעקבות השיעולים עולה לי גם ליחה שגורמת לי להקיא רק ליחה (ללא אוכל). אני מטופלת היום בכדור קונטרלוק 40 מ"ג בוקר וכדור נוסף קונטרלוק 20 מ"ג בערב (וזה לאחר נסיון עם נקסיום שלא גרם להרגעת הצריבה והשיעולים). עברתי בבי"ח תל-השומר 2 בדיקות מנומטריה של הושט+ניטור חומצות של הושט PH התוצאה ריפלוקס משמעותי. בנוסף עברתי גם בבי"ח מעייני הישועה בדיקת גסטרוסקופיה+בדיקה לחיידק הליקובקטר פילורי. התוצאה כמובן ריפלוקס חזק (כל יתר הדברים שנבדקו תקין). הגסטרולוג המליץ על ניתוח. מה הם האפשרויות לפני ניתוח? במקביל אני עושה דיאטה עם דיאטנית ונמנעת מלאכול דברים שעלולים לעלות חומציות יתר. בנוסף אני עושה גם דיקור סיני שאמור לפחות לפי המטפלת להוריד את החומציות מאזור הגרון ועדיין אינני חשה בהטבה כלשהי. מה עוד אפשר לבדוק או לעשות?? אני לוקחת תרופות ללחץ דם+להורדת כולסרול -רופאת המשפחה הפסיקה לי לחודש את הליפיטור בנסיון לראות אולי הוא גורם לצרבת. אנא עזרתכם....אני נואשת.

01/10/2011 | 13:10 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

השאלה אם יש הפרעה בתפקטוד הושט עצמו ואם יש קורלציה בין תלונות ורישום הרפלוקס ניתן להוסיף תרופות לשיפור התנועתיות -מוטיליום וסירוף גביסקון. יש הפרעה בהתרוקנות הקיבה-גסטרופרזיס?

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי