צרבת בעקבות נטילת אספירין

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

19/05/2020 | 10:16 | מאת: אביבה

היי, שמי אביבה ואני מתקרבת לגיל 59. בעברי אירועי TIA ומאז אני נוטלת אספירין 100 מ"ג מידי יום. כמה חודשים אחרי שהתחלתי ליטול את האספירין התחילו לי צרבות. כל השנים השתמשתי בטאמס כדי להקל על התופעה. בשנה האחרונה בעקבות עצה של חברה והתייעצות עם הרופא משפחה, התחלתי ליטול אומפרדקס 20 מ"ג, פעם ביומיים שלושה, זה מספיק לי. משתדלת ומצליחה לא לאכול מטוגן, אולי פעם אחת בסוף שבוע. נס קפה שותה מקסימום פעמיים ביום ובאמת משתדלת לא לאכול מאכלים שיחמירו את הצרבת. שאלותי: האם נטילת אומפרדקס פעמיים מקסימום 3 פעמים בשבוע, זה נורא? האם עדיף לקחת טאמס יום יום ולהפסיק את האומפרדקס? אודה מאד לתשובתך. בברכה, אביבה

אביבה שלום, מטרת הפורום הנה לתת מענה תזונתי לצרבות. אנא הפני שאלתך לפורום המתאים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

23/05/2020 | 21:28 | מאת: אביבה

אם כך, אשמח לקבל תזונה נכונה נגד צרבת. תודה.

אביבה שלום, משאלתך עולה כי את מתנהלת נכון בכל הקשור לצריכה מופחתת של מאכלים מטוגנים והפחתת צריכת הקפאין. יש לציין שההתייחסות למזון מטוגן נוגעת לתכולת השומן שלו ועל כן יכולה להיות תקפה גם למאכלים עם שומן בריא. מסיבה זו יש לשים לב גם לשימוש מרובה בשמן זית, זיתים, אבוקדו, טחינה וכדומה. רצוי להיזהר ממאכלים מתובלים או חריפים במיוחד, ולהימנע מצריכה של מנטה או נענע. יש גם חשיבות לאכילה מסודרת, הימנעות מפערים גדולים בין הארוחות או צריכה של כמויות מזון גדולות בארוחה עצמה. מומלץ להימנע מפעילות גופנית או שינה בסמוך לאכילה ורצוי לשכב עם הגבהה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

30/05/2020 | 20:54 | מאת: אביבה

תודה רבה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי