צרבת קשה שלא עוזר סותריי חומצה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/05/2018 | 15:23 | מאת: קלרה

סןבלת מבעיות תנועה בקיבה עשיתי מנומטריה יש לחץ כלפי הושט העליונה וזה גורם לי לכאבים קשים ברום הבטן שום סותר חומצה לא עוזר מעל 3 שנים הכאבים אני מרזה האוכל לא נספג כל אכילה כמעט גורמת לאי נוחות וכאב מלאות מה ניתן לעשות אין לי חיים העור שלי נהרס יש לי צריבה בכל העור למטה מבעיות.העיכול

קלרה שלום, בתור התחלה יש להימנע מארוחות גדולות ושומניות במיוחד. חשוב להקפיד לאכול ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. יש להיזהר ממזונות מטוגנים או שימוש בכמויות גדולות של שומן מכל סוג שהוא כולל שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים ואגוזים או מאפים עתירי שומן כמו בורקסים, מלאווח, קרואסונים וכדומה. כמו כן יש לצמצם ככל האפשר צריכת קפאין, אלכוהול ושוקולד. במידה ואת מעשנת מומלץ להפסיק. אם ידוע לך על דלקת בוושט ההנחיה היא גם להימנע ממאכלים חומציים או מתובלים במיוחד. מעבר לכך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבחינה מעמיקה של הרגלי האכילה שלך ומתן התייחסות פרטנית. כמובן שהדגשים התזונתיים לא מחליפים בירור מסודר אצל הרופא המטפל/ גסטרואנטרולוג. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

27/06/2019 | 00:57 | מאת: רוית

הצעת פה בקיצור להפסיק לחיות,הסבל שלי דומה ואני גם לא אוכלת דבר רק כל מה שאסור וזה לא עזר גם לי,חיב להיות סיבה למה החומציות גבוה בקיבה ומה אפשר לטפל חוץ מסותרה חומצה שלא עוזרים גם,

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי