לאחר טיפול ממושך אצל נטורופתית

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/08/2017 | 18:47 | מאת: מוטי

היי לפני שנתיים עברתי בדיקה בה לקחו לי ביופסיה (מצורף כקובץ תמונה תוצאות הבדיקה) ומצאו גיסטריטיס קל וריפלוקס. בדיקה זו נעשתה בעקבות כאבים חוזרים ונשנים בגרון, עד מצב שהיה מגיע לצרידות. לפני הבדיקה הנ"ל הייתי בטוח שזה קשור לגרון ועברתי אינספור בדיקות אצל רופאי אף אוזן גרון, פיתוח קול, קלינאית תקשורת- מה שכמובן לא עזר כי זה לא היה מקור הבעיה. לאחר הבדיקה הנ"ל ניסיתי תקופה (של כ 4 חודשים) תרופות סותרי חומצה אך זה לא עזר. החלטתי לפתור את הבעיה מהשורש והתחלתי טיפול נטורופתי. אני מזה כבר 8 חודשים שאני לא אוכל מוצרי חלב, קפה (קפאין), בשר, ביצים, עוף, עגבניות, חצילים ועוד- כלומר, אני כבר בקיא לגמריי במה אסור לי ובמה מותר. חוץ מזה שרזיתי 4 קילו (יש) ואני מרגיש מעולה מבחינת הבריאות והספורט והתזונה, הבעיה שלשמה הגעתי מלכתחילה לא נפתרה. יש לי מעין צרבת לא פוסקת בגרון, בעיקר כשאני מדבר הרבה ובעיקר אם אני אוכל בסמוך לשינה. אבל הייתה לי תקופה מאד ארוכה שמאד מאד שמרתי על הכל, ומספיק פעם אחת שאני חורג (אם זה באוכל ואם זה בלפני השינה) וזה כבר חוזר אליי. אני חייב פיתרון שיפתור לי את הדלקת הזאת בקיבה כי ניסיתי כמה וכמה תכשירים ותוספי מזון ושילמתי לא מעט כספים כדי להבריא ממה שגילו לי בבדיקה ועל מנת לא להרגיש יותר צרבות בגרון אבל זה לא באמת נפתר. אשמח לפיתרון ושתציצו בבדיקה המצורפת ואולי תכלו לתת לי איזו הכוונה נוספת תודה מראש מוטי

מוטי שלום, מנקודת מבט תזונתית (שאינה מהווה תחליף להתייעצות עם רופא) קיימים כללים עליהם צריך לשמור, וכאשר אינך מקפיד עליהם הגיוני שתחווה תופעות גסטרו שונות. דוגמאות לכללים אלה כוללות הימנעות מאכילה בסמוך לשינה או לפעילות גופנית, הקפדה על ארוחות קטנות פזורות על פני היום וכדומה. אני חייבת לציין שאני לא רואה הצדקה לכל האיסורים התזונתיים שפרטת בשאלתך, ומנגד קיימות הנחיות תזונתיות שונות אליהם לא התייחסת כמו הימנעות ממנטה ונענע, צמצום צריכת שוקולד ומאכלים שומניים מסוגים שונים, צמצום אלכוהול וכדומה. אני ממליצה לך לפנות באופן מסודר לדיאטנית המתמחה בתחום הגסטרו לקבלת מענה יותר נרחב למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי