פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1403 הודעות
1353 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

17/01/2011 | 00:26 | מאת: ראובן

ד"ר שלום רב אני בן 68. לפני 14 חודשים עשיתי ביופסיה ונתגלה סרטן בערמונית 3+3 . שנה במעקב ןה-psa נע בסביבות 3.3 - 3.7 לפני חודש עשיתי ביופסיה ולא נמצא שינוי מלפני שנה. בבדיקת ה-psa עכשיו קפץ ל- 4.9 . האם יש מקום לדאגה?

17/01/2011 | 18:51 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

ראובן שלום, השאלה לא פשוטה. אתה נמצא במסלול הקרוי ניטור פעיל או active surveillace באנגלית. בשיטה זו הכוונה היא לדחות את הטיפול בסרטן הערמונית לפרק זמן בלתי מוגבל ובכך למנוע את תופעות הלוואי של הטיפול. מצד שני הכוונה היא לנטר או לפקח על מצב הסרטן ולאתר מבעוד מועד שינויים העלולים לבטא התקדמות המחלה והמחייבים הפסקת הניטור הפעיל ומעבר לטיפול פעיל. אתה מציין עליה קלה ב PSA אך זו עשויה לנבוע גם מתופעות אחרות בערמונית ולאו דווקא מהתקדמות הסרטן. נראה לי לנכון להמשיך לעקוב ולראות אם ה PSA ממשיך לעלות או שמתייצב. בנוסף, כיום אני ממליץ לחולים רבים לעבור בדיקת MRI אנדורקטלית אשר יש לה יכולת (לעיתים) למדוד את נפח הגידול ולהוסיף בכך כיוון לגבי האפשרות להמשיך במעקב או לא. מקווה שעזרתי, ד.ל.

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2011 | 15:59 | מאת: נילי

לאמא שלי ז"ל היה סרטן מסוגTCCT2HG ורציתי לדעת האם זה סרטן מסוג גנטי או כתוצאה מעישון שלה?ואיזה בדיקות לעבור,אמא שלי נפתרה בגיל 59,ואני כעט בת 44,בתודה מראש.

16/01/2011 | 21:56 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

סרטן כיס השתן איננו מחלה תורשתית או גנטית אלא סרטן סביבתי - כלומר הסיכון נגרם מחשיפה לגורמים בסביבה. כיום עישון סיגריות הוא גורם הסיכון העיקר ילמחלה זו ומעלה את הסבירות לסרטן פי 4 לעומת לא מעשנים. גורמי סיכון אחרים הם צבעים תעשייתיים (שכיום אינם בשימוש בדרך כלל) הקרנות לאגן (לרוב עקב סרטן אחר) וכימיקלית מתעשיות הדלק ועוד. למרות החשש המובן שלך לעצמך בעקבות מחלתה של אימך ז"ל, אין מקום לבדיקות יזומות, משום שסרטן כיס השתן איננו מחלה שטקה אלא הוא מתבטא בדרך כלל בדימום. מקווה שעזרתי ד.ל.

11/01/2011 | 12:14 | מאת: צוות האתר
גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום אורולוגיה אונקולוגית. גלישה פורייה צוות האתר
23/01/2011 | 16:22 | מאת: ר. בן יהודה

אבקש לדעת מה הסיכון בשימוש בחומר הניגוד המכיל יוד (בבדיקת CT) כאשר החולה סובל מהיפוטירואיד ומטופל באלטרוקסין (100 מג ביום. המון תודה

1 ... < 24 25 26 27 28 29