סרטן שלפוחית שתן וגנטיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/01/2011 | 15:59 | מאת: נילי

לאמא שלי ז"ל היה סרטן מסוגTCCT2HG ורציתי לדעת האם זה סרטן מסוג גנטי או כתוצאה מעישון שלה?ואיזה בדיקות לעבור,אמא שלי נפתרה בגיל 59,ואני כעט בת 44,בתודה מראש.

16/01/2011 | 21:56 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

סרטן כיס השתן איננו מחלה תורשתית או גנטית אלא סרטן סביבתי - כלומר הסיכון נגרם מחשיפה לגורמים בסביבה. כיום עישון סיגריות הוא גורם הסיכון העיקר ילמחלה זו ומעלה את הסבירות לסרטן פי 4 לעומת לא מעשנים. גורמי סיכון אחרים הם צבעים תעשייתיים (שכיום אינם בשימוש בדרך כלל) הקרנות לאגן (לרוב עקב סרטן אחר) וכימיקלית מתעשיות הדלק ועוד. למרות החשש המובן שלך לעצמך בעקבות מחלתה של אימך ז"ל, אין מקום לבדיקות יזומות, משום שסרטן כיס השתן איננו מחלה שטקה אלא הוא מתבטא בדרך כלל בדימום. מקווה שעזרתי ד.ל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית