ct אורוגרפיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/01/2011 | 19:35 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתא שלי בת 90 עשתה ct אורוגרפיה עקב שתן דמי. לפני כ- 6 שנים אובחנה ב- TCC בשלפוחית השתן ונותחה בשיטת TRTU באמצעות ציסטוסקופיה. אבקש הסבר על מהות הגידולים ועל הסיכון שלהם כפי שנכתב תשובת ה- CT: שני איזורי עיבוי דופן של הכיס בצורת נגעים: האחד, בקיר אחורי של הכיס במימדים 12*19 מ"מ מתבלט ללומן הכיס, רושם שמעט לובולרי. השני, בדופן קדמי במימדים 12*28 מ"מ מורכב משני נודולים צמודים עם רושם למעט אי סדירות. שני הנגעים עוברים האדרה עם חומר ניגוד - מתאימים לתהליך תופס מקום.

19/01/2011 | 11:10 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

סבתך אובחנה עם סרטן בכיס השתן מסוג TCC. לגידולים אלה נטיה משמעותית להישנות דהיינו היווצרות גידולים חדשים דומים במשך הזמן וחזרתם בעיקר בתוך כיס השתן ולעיתים במערכת השתן העליונה. כפי שמנוסחת תשובת ה CT, קיים חשד גבוה להישנות של גידולים בכיס השתן. ממצאים אלה מחייבים התייחסות ובירור/טיפול אורולוגי בהקדם. בברכה,

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית