גוש באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/01/2011 | 19:52 | מאת: דפי

לפני שבועיים ההיתי במיון עם חשד לסיבוב אשך עקב כאבים חדים באשך שמאל האורולוג שם אמר שמדובר בדלקת יותרת האשךעשו לי שם US ומצאו הסתיידות וציסטה באשך שמאל וקיבלתי איבופן וצפורל הכאב השתפר אך לא חלף לגמרי וישנה מעט רגישות אך עכשי במישוש אני מרגיש גוש קטן בחלק התחתון של האשך 1. האם יתכן שמודובר בגידול למרות שביצעו US? 2. מה המשמעות שלהציסטה וההסתיידות הללו ?

23/01/2011 | 09:28 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

הסתמנות של כאב פתאומי באשך בעיקר בגבר צעיר יכולה לרוב לנבוע מתסביב של האשך, או מדלקת. (לעיתים יש גם סיבות אחרות לכך). סרטן האשכים הוא מחלה נדירה יותר אך האופיינית גם היא בגברים צעירים ובדרך כלל מסתמנת כגוש נוקשה ולא כואב (אם כי יש גם יוצאים מן הכלל). לא ניתן לקבוע מהי בעייתך רק מהנתונים שמסרת ומבלי לבדוק אותך גופנית. לכן, אני מציע לך לפנות לאורולוג מומחה כדי לברר זאת הלאה. בהצלחה, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית