זיקפה קצרה וחלשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/01/2011 | 09:26 | מאת: מאיר

אני בן 65,ובחודשיים האחרונים יש לי זיקפה קצרה וחלשה. בגלל רקע משפחתי אני חושש מאוד מסרטן הערמונית, ועושה בדיקות PSA כל 6 חודשים. באוקטובר 2010 תוצאת ה-PSA היתה 1.7 (עליה קלה לעומת הבדיקה הקודמת), ובבדיקה דיגיטלית (אנאלית) לפני 10 ימים הפרוסטטה נמצאה מוגדלת מעט. האם קשיי הזיקפה הם סימפטום נוסף להתחלת התפתחות סרטן הערמונית?

25/01/2011 | 14:02 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך, ירידה בעוצמת הזיקפה היא תופעה שכיחה בגברים מבוגרים ולעיתים נגרמת ממחלות שונות כגון, יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול מוגבר ועישון סיגריות. התופעה ניתן לטיפול יעיל כיום ולא מדובר עוד בגזר דין של וויתור על חיי המין. לשאלתך - אין כל קשר לסרטן הערמונית. סרטן הערמונית הוא מחלה שקטה ונטולת סימפטומים ועל כן עלולה לקנן בגופו של אדם שנים ללא כל ביטוי קליני ומבלי שהאיש ידע על כך. אם אכן אתה בקבוצת סיכון, טוב שאתה נבדק כולל בדיקה רקטלית ו PSA אך כאמור הירידה בזיקפה לא קשורה לכך. אורולוג יוכל לסייע לך בנושא זה. בהצלחה. ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית