שיטת HIFU

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/01/2011 | 15:24 | מאת: יואב

ד"ר שלום האם הטיפול בשיטת HIFU מתאימה לערמונית שפירית ? האם לשיטה זו יש סיכוי יותר גבוה לא לפגוע בעצב המין ? האם זה נכון שרק פרופ' סידי מבצע טיפול זה ? האם הוא כלול בסל הבריאות ?

17/01/2011 | 18:55 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שיטת HIFU מיועדת לטיפול בסרטן הערמונית. מדובר בגלי אולטרסאונד בעוצמת אנרגה גבוהה היוצרים מוקד חם מאוד בתוך הערמונית ומשמידים את הרקמה באותו מקום. אין לשיטה זו תפקיד בהגדלת ערמונית טבה (שפירה). פרופ' סידי מנהל המח' האורולוגית בוולפסון מנוסה בשיטה זו ואני בטוח שיוכל לספק לך מידע נוסף אם תפנה אליו. מקווה שעזרתי, ד.ל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית