סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/01/2011 | 00:26 | מאת: ראובן

ד"ר שלום רב אני בן 68. לפני 14 חודשים עשיתי ביופסיה ונתגלה סרטן בערמונית 3+3 . שנה במעקב ןה-psa נע בסביבות 3.3 - 3.7 לפני חודש עשיתי ביופסיה ולא נמצא שינוי מלפני שנה. בבדיקת ה-psa עכשיו קפץ ל- 4.9 . האם יש מקום לדאגה?

17/01/2011 | 18:51 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

ראובן שלום, השאלה לא פשוטה. אתה נמצא במסלול הקרוי ניטור פעיל או active surveillace באנגלית. בשיטה זו הכוונה היא לדחות את הטיפול בסרטן הערמונית לפרק זמן בלתי מוגבל ובכך למנוע את תופעות הלוואי של הטיפול. מצד שני הכוונה היא לנטר או לפקח על מצב הסרטן ולאתר מבעוד מועד שינויים העלולים לבטא התקדמות המחלה והמחייבים הפסקת הניטור הפעיל ומעבר לטיפול פעיל. אתה מציין עליה קלה ב PSA אך זו עשויה לנבוע גם מתופעות אחרות בערמונית ולאו דווקא מהתקדמות הסרטן. נראה לי לנכון להמשיך לעקוב ולראות אם ה PSA ממשיך לעלות או שמתייצב. בנוסף, כיום אני ממליץ לחולים רבים לעבור בדיקת MRI אנדורקטלית אשר יש לה יכולת (לעיתים) למדוד את נפח הגידול ולהוסיף בכך כיוון לגבי האפשרות להמשיך במעקב או לא. מקווה שעזרתי, ד.ל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית