בדיקת PSA בעת דגימת הביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/01/2011 | 10:07 | מאת: יעקוב

האם ניתן להשוות בין תוצאות הבדיקה בעת דגימת ביופסיה מהערמונית, לרמות שנקבעו בבדיקת דם רגילה. במילים אחרות, אם בבדיקת דם לפני חודש ה-PSA היה 1.5, ובעת דגימת הביופסיה הוא קפץ ל-6.0, אומנם רמת PSA קפצה פי 4?

24/01/2011 | 14:14 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך, הנה כמה עובדות על PSA: זהו אנזים המצוי בנוזל הזרע בריכוזים גובים פי מאות אלפים לעומת בדם. המרחק בין חלל בלוטות הערמונית (בהן נאסף גם ה PSA) לכלי הדם מיקרוסקופי, ומכאן שכל תופעה שתפגע בשלמות הערמונית תביא לדליפה של ה PSA פנימה לזרם הדם ולעליה חדה ב PSA. למרות שגם גידולים בערמונית יודעים להעלות PSA, תופעות רבות אחרות ובהן פעולות פולשניות ואפילו יחסי מין מעלים PSA. היה לך PSA מוגבר והחליטו על ביופסיה. מדוע היה מקום לבדיקת PSA חדשה? - לסיכום אני נוטה שלא להתייחס לעליית ה PSA אלא לערכו הראשון כנכון. מקווה שעזרתי, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית