סרטן הערמונית עם גרורות לעצמות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2011 | 22:31 | מאת: זהבה

בעלי חולה בסרטן הערמונית עם גרורות לעצמות. אחרי טיפול כימותרפי, קיבל טיפול ב DES במשך כ 3 חודשים ו ה PSA עלה מ 0.5 ל 1.76 בתקופה זו. האם יש טיפול הורמונלי נוסף שהוא יכול לנסות? ואם לא מה הטיפול או האפשרויות האחרות שהיית מציע? בתודה זהבה

22/01/2011 | 08:21 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך זהבה, אני מבין שבעלך אובחן עם סרטן הערמונית בשלב גרורתי וכי קו ראשוני של טיפול הורמונלי כבר לא משפיע עליו. כמו כן, נראה שכבר קיבל כימותראפיה וקו טיפולי הורמונלי שני ב DES. לפני שמחליטים על המשך הטיפול יש צורך לברר עד כמה הגיב לטיפול עד כה, והן הבעיות העיקריות המפרעות לו בחי היום יום מלבד עצם היותו חולה בסרטן מתקדם. יתכן שיהיה מומעד לטיפולי ניסיונייים. לעתים קרובות מושג זה מרתיע חלק מן הציבור, אך יש לזכור כי תרופות הנחשבות כיום מקבולות ויעילות, היו פעם בחזקת טיפול ניסיוני ונהנו מהם ראשונים חולים שבחרו לנסותם... אני ממליץ לך ליצור קשר עם המכון האונקולוגי באסף הרופא לקבלת פרטים נוספים. בהצלחה, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית