שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/10/2016 | 16:53 | מאת: המשך

שלום דוקטור. תודה על תשובתך. כן הרופא נתן שילוב של קזודקס ואבודארט! הסרטן בביופסיה מלפני מספר שנים היה התחלתי. בבדיקות חוזרות אין החמרה. אבל החסימת שתן הנוכחית היא 3 חודשים עם שינוי לטובה בפעם השלישית שהיתה בהתחלה עם הכנסת 200 סמק ועד אחרי 5 שעות 55 שארית שתן. לאחר 12 שעות חסימה כמעט מלאה. ואז מוחלטת 800שארית! האם הקזודקס הוא כדור אנטי טוסטסטרון? כמו אנדרוקור? אולי בגלל שאבודרט הוא לא מתאים למי שיש סרטן ערמנוית אז נתנו אוצו במקביל? האם בחסימת שתן ניתן לקחת רק אבודארט? מה לגבי אומניק הרופא אמר שכל עוד שיש קטטר לא לקחת אומניק מה הסיבה? מה יקרה אם לא אקח קזודקס? האבודארט יעבוד? ניתוח אינו בא בחשבון רפואית כרגע לצערי.

שלום. התשובה תלויה במטרת הטיפול. קזודקס הוא חומר שמשתק את הקולטן לטסטוסטרון, כך שהטסטוסטרון לא יכול להשפיע על התאים. משתמשים בקזודקס במקרים של סרטן מתקדם של הערמונית כשרוצים לבטל את ההשפעה המעודדת שיש לטסטוסטרון על תאי הסרטן. אבודארט הוא חומר שמונע הפיכה של טסטוסטרון לחומר הפעיל שגורם להשפעה שלו בערמונית. משתמשים בו במקרים של הגדלת ערמונית כשרוצים להקטין אותה. האפקט הזה של אבודארט לוקח זמן (לפחות 3 חודשים). ההחלטה לגבי טיפול באצירת שתן במקרים שיש גם סרטן ערמונית, תלויה מאוד בדרגת ההתפשטות של הסרטן ובמשמעות הקלינית שלו. כשיש אצירת שתן ואין סרטן ערמונית, מעדיפים לא להמתין עד שאבודארט ישפיע ומציעים ניתוח להקטנת הערמונית ולפתיחת החסימה. כשנותנים קזודקס שחוסם את הקולטנים לטסטוסטרון, לא צריך גם לתת אבודארט. בגלל זה אני חושב שיש משהו שאני לא מבין בפרטים שלך שגרם לרופא להמליץ לך על הטיפול הזה. אומניק מרחיב את מוצא השלפוחית. כשיש קטטר, אין צורך בהרחבה של מוצא השלפוחית מפני שהקטטר בין כה וכה מנקז את השתן מהשלפוחית. ההשפעה של אומניק היא מהירה יחסית, כך שאפשר להתחיל אותו 2-3 ימים לפני שמחליטים להוציא קטטר.

01/11/2016 | 06:37 | מאת: תודה

אין סרטן מתקדם רק ראשוני. ולכן עלות תועלת הקזודקס מבהירה לי שקזודקס מיותר והאבודרט הוא הכדור היחיד בזמן הקטטר לקחת. הקזודקס ניתן בחסימה הראשונה לשבועיים ועזר. כעת להבנתי האבודרט הוא היחיד ואמתין שיעבוד. רב תודות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית