הקרנות לאחר התחלת טיפול הורמונליבסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/10/2016 | 17:24 | מאת: שני

שלום אבי עבר ניתוח להוצאת הערמונית. לאחר כשנה הערכים החלו לטפס עד לרמה שהוחלט כי עליו לעבור טיפול הורמונלי בשילוב הקרנות. לפיכך הותחל טיפול בקסודקס לחודש ימים ולאחר כשבועיים קיבל זריקת זולדקס ברצוני לדעת כמה זמן לאחר קבלת הזריקה מומלץ להתחיל את ההקרנות? תודה

שלום שני. תלוי איזה אונקולוג את שואלת. אני לא יכול לחוות את דעתי על מטופל שאני לא באמת מכיר. הנושא של טיפול הורמונלי בנוסף להקרנות במטופל עם עליית PSA לאחר ניתוח הוא שנוי במחלוקת. מתנהלים עכשיו שני מחקרים שאמורים לענות על השאלה. אני ממליץ להתייעץ עם האונקולוג שמטפל בו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית