כאב בפין אחרי ניתוח כריתת אשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/05/2016 | 14:02 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46,נשוי ואב לשניים. לפני כארבעה חודשים התגלה אצלי באשך ימין גידול שהוסר בניתוח. לצערי,הגידול הספיק לשלוח גרורות לאזור האגן והבטן ועקב כך,עברתי טיפולים כימותרפיים של 4 מחזורים של EP. הבעיה שלי היא שמאז הניתוח אני סובל מכאבים לאורך הפין בזמן זיקפה. 1.רציתי בבקשה לדעת ממה יכולים לנבוע הכאבים לאורך הפין(כאב כמו שריר תפוס)? 2.דבר נוסף הוא שבזמן שפיכה שמתי לב שהמרקם של הזרע הוא מאוד מימי ודליל ולא סמיך כמו לפני הניתוח-ממה נובעת הסיבה לדעתך? תודה אבי

שלום אבי. קודם כל, סיכויי ההחלמה שלך הם גבוהים מאוד, למרות הגרורות. זה הכי חשוב. בקשר לשאלה הראשונה, קשה לי לענות לך תשובה ברורה. כאבים בזמן זקפה יכולים להיות סימן להתפתחות עקמת של הפין, וזה לא קשור לסרטן האשך. אפשרות אחרת היא שמדובר בכאב ממקור עצבי? זה משהו שבשביל לברר אותו, צריך לבדוק אותך ואת הבדיקות שעשית עד עכשיו. בנוגע לשאלה השניה, הכימותרפיה גורמת לאשך הנותר לא לייצר תאי זרע (באופן זמני ברוב המקרים). מה שיוצא בשפיכה זה נוזל הזרע שמגיע מהערמונית ומשלפוחיות הזרע, אבל בגלל שאין בו תאי זרע הוא נראה דליל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית