איזה סוג שטיפה כימוטרפית מומלצת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/02/2016 | 15:48 | מאת: נדב

שלום, אבי בן 62, הפסיק לעשן לפני 4 שנים. לפני חצי שנה אובחן שיש לו סרטן בשלפוחית הוא עבר ניתוח לפני חודש, והייתי מעוניין לדעת איזה סוג שטיפה מומלצת BCG או מיטומצין או סוג טיפול אחר ומידע נוסף כמו הסבר על סוג הגידול והסיכויים לחזרה/להחלמה ע"פ נתונים סטטיסטים. אלו הנתונים ע"פ הדוח הפתולוגי המון תודה! אבחנה ופרטים קליניים: bladder tomor turbt מקור הדגימה: urinary bladder, nos סוג הפעולה: biopsy תאור מאקרוסקופי: 3 קטעי רקמה בלתי סדירה, חומה-לבנה, גמישה, כל קטע בקוטר עד 0.4 ס"מ תאור מיקרוסקופי: קטע דופן שלפוחית שתן הכוללים רירית, למינה פרופריה וחלק קטן שטחי של שרירית. נראה גידול ממאיר - Papillary transitional cell carcinoma, high grade, PTa אבחנה: T74000 urinary bladder, nos M81303 papillary transitional cell carcinoma

שלום נדב. כשמדובר על גידול אחד שמופיע פעם ראשונה, שהוא קטן מ-3 ס"מ, לא חודר עמוק יותר מהרירית, ודרגת ההתמיינות היא high grade אנחנו מדברים על כ-40% סיכוי לחזרה תוך 5 שנים וכ-5% סיכוי להתקדמות. אנחנו יודעים שבגידולים שהם high grade שטיפות עם BCG עדיפות על מיטומיצין.

21/02/2016 | 10:43 | מאת: נדב

תודה רבה על התשובה להודעה! המליצו לאבא על טיפולים במיטומיצין ואמרו לו שאם הוא רוצה אז אפשר להחליף אותם בBCG. השאלה מה לדעתך יכולים להיות השיקולים להפנות אותו לטיפול במיטומיצין. לאבא אין טחול ( הוצא לפני 15 שנה עקב תאונת דרכים). וחוץ מזה לא נוטל תרופות כלשהם. תודה רבה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית