השפעת הקרנות לסרטן מסוג סמינומה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/11/2015 | 15:39 | מאת: דנה

שלום רב,בעלי עבר לפני שנתיים הקרנות לרטרופריטנאום בשל גרורות סרטן סמינומה.עתה, אנו רוצים להביא ילד. האם ידוע מה השפעות ארוכות הטווח של הקרינה על הזרע? נכנסתי לפני חודשיים להריון שנפל בשבוע 6 ועתה אנו תוהים האם יש לפנות לטיפולי פוריות, האם להשתמש בזרע שהקפיא או שניתן להשתמש בזרע טרי? האם הזרע הטרי פגום בשל ההקרנות?

שלום דנה. ההשערה היא שההשפעה של קרינה על איכות הזרע אורכת עד חצי שנה-שנה. אם קיים סימן שאלה כעת, ניתן לעשות בדיקת זרע.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית