שלילת גידול בערמונית - התלבטות בין חלופות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/02/2019 | 23:59 | מאת: דני מרקורי

רמת PSA נוכחית 8.58. בשנים האחרונות נעה בין 2.3 ל18 (חריגה), היו הרבה בדיקות ולא הייתה עלייה עקבית אלא ירידה מספר פעמים מתחת ל 3. לאחרןנה עליה בשלוש בדיקות אחרונות לרמה הנ"ל. (לפני כן ירדה מ 4.5 ל 2.8 ומאז כאמור שלוש עליות רצופות בשנה וחצי האחרונות. כעת נראה שהגיע זמני :-) ונרצה לשלול גידול סרטני. קראתי לא מעט לאחרונה ועדיין מתלבט בין האלטרנטיבות משלל הסיבות המוכרות. הקופה לא מכסה פיוז'ן MRI בביופסיה ראשונה ואני לא מעוניין לבצע ביופסייה מיותרת. קראתי גם על ה4K )עלות נמוכה יחסית), ועל הPet psma/ מתלבט בין הבדיקות. רעיונות מרעננים?

שלום דני. צריך לנסות ולחשב את הסיכון שיש לך סרטן ערמונית משמעותי קלינית. אז תצטרך להחליט אם הסיכון מצדיק בעיניך ביופסיית ערמונית. יש בדיקות שיכולות לעזור לחשב את הסיכון הזה, כמו 4K. MRI ערמונית יכול לראות אם יש נגע חשוד ואז לכוון ביופסיה לנגע הזה. אבל אם אין נגע שהוא חשוד ב-MRI, זה בדרך כלל לא שולל ביופסיה מפני ש-MRI יכול גם לפספס. בסיכומו של דבר ביופסיית ערמונית תהיה הפעולה היחידה שתוכל לקדם אותך, אם תסכים שהסיכון לסרטן ערמונית בנתונים שלך מצדיק ביופסיה כזאת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית