ממצאי בדיקה והמלצות להמשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/01/2019 | 00:26 | מאת: רני

שלום, בדיקה רקטלית תקינה, mri רמת חשד 2 קופסית תקינהbph, psa 4.68 ירד מ 5.76 4kscore 20%. יתכן ונובע מדלקת? כדאי להתחיל אנטיביוטיקה? האם אתה ממליץ על ביופסיה? תודה

שלום רני. אתה מביא אוסף נתונים שלכל אחד יש משמעות סטטיסטית מסויימת מבחינת הסיכון שבביופסיה יצליחו לאבחן סרטן ערמונית משמעותי קלינית. יש נתונים נוספים שלא צירפת וגם יכולים להיות רלוונטיים. צריך לשבת איתך, לנסות לשקלל את כל הנתונים ולהגיע להערכה של מה רמת הסיכון שיש לך סרטן ערמונית שהוא משמעותי, ואתה תצטרך להחליט האם רמת הסיכון הזאת מצדיקה בעיניך ביצוע ביופסיית ערמונית, תוך התחשבות בתופעות הלוואי של ביופסיה כזאת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית