האם אני זקוק להקרנות לאחר ניתוח רדיקלי של ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/10/2018 | 11:14 | מאת: מיכאל

עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני חודשיים תוצאות ה PSA מתחת ל 0.02. שאלה: האם חייבים הקרנות כי טיפול מונע להתקדמות המחלה? לפני הניתוח קליסון 7= 3+4 PSA לפני ניתוח 3.8 התשובה הפטולוגית לאחר הניתוח ללא מעורבות בלוטות ,אך בשוליים ( INVOLED BY INVASIVE CARCINIMA UNIFOCALׂ ) gleason pattern at positive margin - PATTERN 3 MRI -לפני ניתוח - פריצה קלה עם מעורבות של הבאנדל הנויווסקולרי. ב PET PSMA -ללא גרורות. תודה רבה

שלום מיכאל. קשה לי לדעת בבירור לפי הנתונים שצירפת, אבל כיוון שאני מבין שיש שוליים חיוביים, בהחלט יתכן שהקרנות משלימות יורידו את הסיכון לחזרה של המחלה בעתיד. לגבי כמות התועלת בהקרנות, כדאי שתפנה ליעוץ של אורולוג מומחה באורולוגיה אונקולוגית או אונקולוג שמומחה בטיפול בסרטן ערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית