שתן בזרם חלש בבדיקת אורופלומטריה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/02/2017 | 23:28 | מאת: דן

אני בן 44.5 + 3 ילדים. כמספר חודשים (אולי כחצי שנה ואולי יותר – לא ממש זוכר) אני מרגיש שהזרם של השתן חלש לאומת העבר הרחוק (לא זוכר כמה רחוק). זה לא מפריע לי אבל החלטתי לבדוק את זה בגלל שבשנת 2006 מצאו לי מלנומה אין סיטו בגב (במעקב של רופא עור פעם בחצי שנה) ובנוסף בשנים האחרונות סבלתי מקונדילומה בבסיס איבר המין (לא בקצה הפין) ואותן צרבו לי עם חנקן. הייתי אצל אורולוג וזה הסיכום שלו: לא ממש סובל מהפרעות פרוסטטיות. כעת: N=0, צריבה=0, זרם מוחלש=0, תחושה שלא מתרוקן=0, תכיפות=0, דחיפות=0, לא מאבד שתן המטוריה=0. בטן רכה ללא גושים וסימני גירוי ציפקי. אין רגישות בניקוש ע"פ המותניים או על פני ש. השתן ולא על פני הגב או עמוד השידרה. אשכים ממוקמים בשק ללא חשד לטורשין. תקינים ללא גושים וסימני דלקת ללא ווריקוצלה או הידרוצלה משמעותיים (אולי משמאל וריקוצלה קל דרגה 1). בראש אפידים ימני ייתכן ציסטה קטנה 0.5 ס"מ. פניס נימול. ללא עקמת והיתקשות. מיאטוס תקין. ללא הפרשה. בדיקה רקטלית – טונוס תקין. אין גושים רקטלים. ערמונית לא מוגדלת – שטוחה אלסטית. ללא ממצא חשוד ממוקד וללא רגישות. כ+0. פעם בשנה אני מבצע אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה (בגלל שהיתה מלנומה): כבד אינו מוגדל, המרקם אחיד. טחול תקין. כיס מרה בגודל רגיל ללא אבנים דופן לא מעובה. דרכי מרה אינן מורחבות. כליה ימנית בגודל רגיל, הפרנכימיה שמורה. כליה ימנית בגודל רגיל, הפרנכימיה שמורה. בספק ציסטה פרפלבית בקוטר כ 1ס"מ, לא ברור האם הממצא אמיתי (תואר בעבר). בשתי הכליות אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. אאורטה לא מורחבת. לבלב ללא ממצא גס. רטרופריטונאום – לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. אגן קטן – שלפוחית שתן – קיבולת רגילה דפנות חלקים. ערמונית בנפח תקין. PSA=0.64, גלוקוז 89, אוראה 22, קריאטינין 0.81 ושאר בדיקות כימיה בגדר הנורמה. תד"ש: כדוריות לבנות 7.1, המוגלובין 14.2 ציטולוגיה: CX100-1-2-2017 בבדיקת השתן נראו מאקרופאגים, לויקוציטם. אין עדות לתאים ממאירים. 14/2/17 אורופלומטריה: זרימה מקסימאלית 16 מיליליטר לשניה זרימה ממוצעת 10 מיליליטר לשניה Voiding time 73 שניות Flow time 60 שניות Time to max flow 48 שניות Voided volume 603 מיליליטר Normal parameters not available for volumes below 55 ML or above 554ML לאור כל הרשום מעלה: 1. האם הזרם נחשב נמוך? מקריאה באינטרנט הבנתי שהזרימה הממוצעת אמורה להיות כ 20 מיליליטר לשניה. האם זה שהיה לי הרבה שתן (603 מיליליטר) אולי לחץ וגרם לזרימה להיות נמוכה? 2. האם כדאי לעשות ציסטוסקופיה כדי לברר האם יש חסימה או בעיה? 3. האם ייתכן ויש חסימה בגלל קונדילומה? 4. מה כדאי לעשות הלאה מבחינת בירור הבעיה. תודה

שלום דן. הפרט הכי חשוב במה שכתבת הוא שזה לא מפריע לך. לכן, כל הבירור הזה הוא מיותר. נגיד והזרם באמת היה חלש, מה היית עושה? זה לא משהו שצריך לטפל בו, אם לא מפריע. אבל יותר מזה, לפי הנתונים זרם השתן שלך הוא לא חלש. ספציפית לשאלותיך: 1. זרם חלש הוא מתחת ל-13 או 10 (תלוי איפה מסתכלים). 2. לא כדאי לעשות ציסטוסקופיה. אין לך באמת תסמינים של חסימה. 3. כאמור, אין לך תסמינים של חסימה. 4. כדאי לא להמשיך לברר את זה, אלא אם כן מופיעה בעיה אחרת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית