הסבר תוצאות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/09/2016 | 13:52 | מאת: אביטל

שלום רב, אודה והסבר תוצאות האולטרה סאונד של בלוטת התריס ( אני מטופלת באלקטרוקסין ) בלוטת התריס בגודל תקין,מרקם הבלוטה לוקה באי סדירות דיפוזית קשה.ללא עדות לקשר מוגדר בשתי האונות. ווסקולריות הבלוטה מוגברת. אונה ימין:15X15X47 ממ אונה שמאל:15X17X48 ממ בצמוד לחלק התחתון של אונה ימין מודגם מבנה היפואקואי (ספק ציסטי) בגודל 8X4X6 ממ,הממצא יכול להתאים לפי מיקום לPTA. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר דוצ בהשוואה לבדיקה קודמת ממצא חדש סמוך לאונה ימין,המשך בירור. מה זה אומר? ???

שלום רב, PTA הינו גידול שפיר של בלוטת יותרת המגן. מתבטא בעליית סידן בדם ובתופעות מרובות כגון אוסטאופורוזיס, אבני כליות, עייפות דכאון ועוד. ממליץ לבדוק רמת קלציום והורמון PTH בדם. עם התשובות מוזמנת ליעוץ במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)