תת סידן בדם אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/05/2016 | 14:25 | מאת: אני

אני אחרי שנה וחודשיים מניתוח קרצינומה פפילרית מאז הסידן תמיד מתחת לנורמה וסובלת מהתכווצויות שרירים שמחמירות עם הזמן בעיקר בכפות הרגליים . האנדוקרינולוג אמר לי שאם יש לי התכווצויות אז להגדיל את כמות הסידן אך עדיין סובלת מאוד ואחרי היוד המצב החמיר כל יום נוטלת אלפא די 3 1 מיקרוגרם בנוסף לסידן האם יש סיכוי שאוכל לוותר על כל הכדורים והסידן יחזור להיות תקין גם לאחר תקופה כזאת מהניתוח או שזה לכל החיים ?

שלום רב, אחרי שנה וחודשיים נראה שיהיה צורך להמשיך עם הסידן, למרות שניתן מידי פעם לנסות לרדת מעט במינון ואולי תהיה הפתעה. ממליץ להגיע לרמת סידן תקינה גם אם זה על חשבון מינון גבוה יותר של כדורי סידן. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)