פעילות יתר בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/11/2020 | 19:50 | מאת: שירז

שלום, במשך שבועיים סובלת מכאבים בגרון לאחר בירור ראשוני הcrp בדם היה 4 ונמצאו קשריות חשודות בבלוטת התריס )חשוד לתיאוריטיס). בוצע fna לפני כשבוע וממתינים כרגע לתשובות. במקביל במשך שבוע אני לוקחת נקסין 500 ליום פלוס כדור לקיבה. היום בוצעו בדיקות דם חוזרות הcrp עלה ל8.. ובלוטת התריס: Tsh- 0.03 T3- 10.7 T4- 29.1 Hb- צנח ל10.5 מיואשת. כבר לא יודעת אם הכל קשור להכל.. התסמינים מתחילים להופיע (דופק מהיר וכו)...האם באמת יש דלקת בבלוטת התריס כפי שחשדו? האם זה מסוכן? מה השלב הבא? למי לפנות?

שלום רב, מתאים לתירואידיטיס. יש לגשת לרופא לקבלת טיפול. ממליץ כדורים נוגדי דלקת מסוג ארטופן או ארקוקסיה באישור רופא המשפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)