שאלה לגבי ניתוחים ומצב הבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/08/2020 | 12:32 | מאת: הדס

שלום בת 51 עם קשריות בבלוטת התריס , לא נוטלת תרופות , בהמתנה ל- us ומיפוי על מנת להעריך את המצב ( כי הרבה זמן לא בוצע מעקב) Tsh פחות מ-0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה עכשיו) Ft4 ו- ft3 תקינים אין תסמינים קליניים לגבי פעילות הבלוטה, מרגישה טוב (חוץ מאשר פחד) תירוגלובולין TM 680 תירוגלובולין ab קטן מ-20 בנוסף מועמדת לניתוח כריתת רחם( עם פתיחת בטן) בשל מיומה גדולה מאוד שאלות: 1. אם יתברר שצריך ניתוח גם בבלוטת התריס אז איזה ניתוח לבצע קודם. מי מחליט על כך? 2. האם התירוגלובולין TM כה גבוה מצביע על משהו מסוכן? (לא בוצעו שום ניתוחים בבלוטה) 3. האם tsh המדוכא פחות מ-0.01 במשך הרבה זמן מהווה ביעה/ סכנה 4. האם לפני ניתוח בבלוטת התריס צריך לקחת תרופות כלשהן לאיזון במידה ולמטופל אין תסמינים קליניים תודה על התשובות

שלום רב, TSH נמוך מצביע על יתר פעילות הבלוטה. יש לגשת לאנדוקרינולוג ולטפל בזה או רק לעקוב אחרי זה לשיקולו. לגבי הטירוגלובולין- יש לבצע US איכותי של הצוואר ולראות את מבנה הבלוטה כולה. מומלץ במקום איכותי (ניתן ביחידת ה US במרפאתינו בארם 03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)