התיעצות בהתיחס לפינוח ct בלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/12/2017 | 23:27 | מאת: נחמי מירושלים

לדר' אבי חפץ בבקשה להסבר לתוצאות בדיקת סי טי בלוטות פאראתירואיד וכן התירואיד תהליך סגלגל בקוטר כ-7 על 15 ממ העובר האדרה עורקית חזקה ומתאים לפראתירואיד אדנומה אקטופית מודגם באיזור פאראורטברלי ימני מאחורי אונה ימנית של התירואיד. התירואיד אטרופי נא קורלציה לתת תפקוד הבלוטה / האשימוטו. אונה שמאלית קטנה מאוד ואונה ימנית מראה נודולרי עם הסתיידויות עדינות מומלצת הערכה סונוגרפית ושקילת ביצוע fna אני אסביר קצת על הרקע הכללי הבריאותי לפני 20 שנה עברתי טיפול ביוד עקב פעילות יתר של בלוטת התריס ע"י טיפול זה נכנסתי לתת פעילות -ולוקחת אלטרוקסין , ואני מאוזנת בצורה טובה בשנה האחרונה אובחן קלציום בדם ובשתן גבוהים מהנורמה ובדיקת pth גבוהה עקב תוצאות הללו התחלנו בביצוע בדיקות ברשותך אשמח לתשובה מה דעתך על התמונה אני מבקשת שתשלח לי את התשובה למיל שציינתי למעלה שלא ילך לאיבוד כי חוות דעתך חשובה לי מאוד האם לחשוב על ניתוח ומה הדחיפות של הנושא תודה רבה נחמי מירושלים 052-7628310

שלום רב, ישנם שני מצבים שנצפים בבדיקות: 1. פעילות יתר של הפרתירואיד שגורמת לעליית הקלציום בבדם ובשתן. מצב זה מחייב ניתוח בנסיבות מסויימות ויש לבדוק אותן (כגון צפיפות עצמות, רמת הקלציום בדם ובשתן, אבני כליות ועוד..) 2 ממצא בבלוטת התירואיד שבעטיו מומלץ ראשית US וע"פ הצורך ניקור. ממליץ להגיע למרפאתינו לייעוץ. לפי כן ניתן לבצע US איכותי של הצוואר ע"י רופאים מובילים בארץ ולהיכנס אליי כבר עם התשובה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)