חשד לגידול בקשרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/11/2017 | 13:09 | מאת: שלומית

שלום וברכה, ב-petct נצפתה קליטה מוקדית פתולוגית SUV34 בקשרית באונה הימנית. באולטרהסאונד באונה הימנית קשירית דומיננטית 9 מ"מ היפואקואית עם הסתיידויות זעירות. באונה השמאלית שלוש קשריות, שתיים דומיננטיות הפואקואיות צמודות בקוטע עד כ-11 מ"מ ללא לימפואנודפטיה צוואריתל מעט קישרית קטנה תגובתית 6 מ"מ תת-לסתי מימין. ב-FNA מימין בטסדה 4 ומשמאל ביופסיה אחת - בטסדה 2. אחרי הקרנות בגלל סרטן השד, כנראה בלוטת התריס נכללה בשטח המוקרן. שאלתי היא אם יש טעם לעשות בדיקת רוזטה, האם הממצא חד-משמעי או קרוב לזה, האם יש לדעתך רופא שלא ישלח אותי חד-משמעית לניתוח? ואם כן חד-משמעי, האם יש טעם לכרות רק את האונה הימנית. מעוניינת ככל האפשר להימנע מניתוח מיותר ותלות בכדורי תירוקסין. תודה רבה, שלומית

שלום רב, חשוב להשלים עם בדיקה פיזיקלית ובדיקת US איכותית. במידה והגושים נראים חשודים באמת - אז אכן יומלץ ניתוח קרוב לודאי. בכל מקרה ניתן יהיה לכרות רק את האונה הפתולוגית- שוב בהנחה והגושים שנוקרו משמאל נראים גם ב US איכותי שפירים. רוזטה יכולה לדחות את הניתוח במידה ויוצאת שפירה- אך יש עדיין סיכוי לניתוח בעתיד- אם כי נמוך יחסית. ממצאי ה PET טורפים כאן מעט את הקלפים ולכן הנטיה לניתוח תגבר כאן מעט יותר ממקרה רגיל של גידול כזה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/11/2017 | 15:45 | מאת: שלומית

ברשותך שאלה נוספת וחשובה לי: קראתי שבמקרים שבהם התוצאה אינה חד משמעית הנטייה היא לשלוח לניתוח, וש-70 עד 80 אחוזים מהניתוחים מתגלים בדיעבד כמיותרים - הקשרית אינה ממאירה. בהנחה שנתונים אלה מבוססים, שאלתי היא מה הסיבה להפניה הגורפת כל כך כשברור שרוב הסיכויים הם שהניתוח מיותר. לפי מה שהבנתי, גידולים בבלוטת התריס מתפתחים במשך שנים' ולכן לכאורה אפשר להמתין ולבצע מעקב במקום לעשות מיד ניתוח, שתוצאתו גם תלות בכדורי תירוקסין לכל החיים. שוב תודה, שלומית

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)