כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/05/2012 | 02:07 | מאת: י

שלום לך ד"ר בנדר. הנני סובל מכאבים בברך שמאל במשך זמן רב. נפצעתי במהלך משחק כדורגל (פציעה יבשה) ומשלא החלימה כעבור שנה וחצי נגשתי לצילום MRI שאבחן בצקת דלקתית באיזור הגיד הפטלרי. בעקבות גיוסי אולצתי לבצע פעולות אשר הכאיבו לי וכיום אני מתנהל עם קביים. אם אני מנסה ללכת בלי קביים אני מצליח ללכת מספר צעדים אך לאחר מכן אני סובל כאבי תופת באזור הפיקה ובכלל בכל הברך ואיני מסוגל להמשיך ללכת [יש התמוטטויות כאבים מידי פעם]. יש לי מעין "קליקים" כל כמה דקות וכמו כן בעיה בכיפוף הברך (אם אני מנסה לקפל אותה [קירוב כף הרגל לאחורי הירך] אני סובל כאבים בלתי נסבלים) וכמו כן יש לי כאבים באזור התחתון של הברך באזור העצם וכאבים במרכז הברך [ממש במרכז שלה - נדמה לי שזה איפה שהפיקה נמצאת]. כיום אני סובל מהבעיה קרוב ל-3 שנים ואינני יודע מה לעשות. על פי צילום MRI נוסף נכתב: "מוקד קטן של זמני הרפיה מאורכים בקוטר כ-8 מ"מ בטיביה באזור האפיפיזה ולוחית הצמיחה. שריד סחוסי קטן? (הערה שלי: נראה לי שהכוונה היא לקרע בסחוס) המלצה למיפוי עצמות. באזור האינסרציה של גיד הפיקה אל הפטלה נראית אי סדירות קלה. ההסננה שהייתה במקום בבדיקת ה-MRI הקודמת השתפרה אך עדיין קיימת אי סדירות באזור האינסרציה של הגיד אל הפיקה דבר המעיד על נזק חלקי במקום." במיפוי העצמות זהו האבחון: "בוצע מפוי עצם דינמי ו-BLOOD POOL לברכייםף במפוי פלנרי מאוחר נסרק השלד כולו ו-Spect ברכיים. השלבים המוקדמים מראים מאגר דם מעט מוגבר בשליש הפרוקסימלי של הטיביה השמאלית. השלב המאוחר מארה קליטת יתר קורטיקלית השליש העליון של עצם הטיביה השמאלית כאשר המוקד ניכר יותר באזור של TUBEROSITY של הטיביה. בשאר הסריקה ללא ממצא חריג." כרגע איני מבין ממש מה האבחונים של ה-MRI והמיפוי עצמוח אומרים ואשמח לקבל תשובתך. כמו כן נבדקתי אצל אורטופד מנתח אשר הציע לי לעבור ניתוח אורטרוסקופיה אבחנתית לבדיקה מעמיקה כיוון שאיני מצליח להתגבר על הכאבים האלה גם בטיפולים ממושכים של פיזיותרפיה. אני אמור להתחיל טיפולים במרפאת כאב לשיכוך כאבים אך אם זה לא יעזור איני חושב שתהיה ברירה ואעבור את הניתוח. אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לממצאים בצילומים, בנוגע לאפשרות של ניתוח, סדרת טיפולים מתאימה, אבחון הבעיה שלי וכל מתן רפואי שיוכל לפתור לי את הבעיה הרפואית. תודה והמשך שבוע טוב.

שלום רב עליך לפנות ליעוץ רפואי, לאורטופד, אבחנה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, יכול להיות ומדובר אצלך בכאבים פטלופמורליים(CMP) באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך באם הטיפול השמרני- הלא ניתוחי לא עוזר לעיתים יש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של הברך לשיוף אזור הסחוס הפגום בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים