פציעה בברך ימין בגלישת סקי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/03/2018 | 16:43 | מאת: משה מלמד

אני בן 72 בריא רץ כמעט מידי יום 10 ק״מ גולש סקי כבר למעלה מ20 שנים כל חורף בין 20 ל 30 ימי סקי לא רצופים. לפני חודשיים תוך כדי גלישה נתקלתי עם המגלשיים בקיר של שלג ובנפילה הרגשתי מייד שנפגעתי בברך ימין. כנראה תנועה סיבובית. תוך שעה הייתי במרפאה עשו צילום והרופא לאחר שבדק את הרגל והברך אמר שאין שבר ויש לי נקע בברך. לאחר מספר ימים שחזרתי מחו״ל נבדקתי על ידי אורטופד בארץ שכתב ברך יציבה נוזל בכמות גדולה למדי ללא אדם או חום מקומי ללא רגישות משמעותית במישוש סימנים מינסקלים +מגרה שלילי הגבלה בתנועה נפיחות קלה של הסובך ללא סימני DVT המטומה לאורך השוק בצילומי ברך מחו״ל במפ טיפול אטופן ל10 ימים. לאחר שבועיים ברך יציבה נוזל בכמות בינונית ללא רגישות במישוש סימנים מינסקלים ומגרה שליליים. טיפול פיזיותרפיה ומעקב בעוד חודש. לאחר חודש ברך יציבה ללא אדם או חום מקומי רגישות ע״פ סדק מפרקי מדיאלי סימנים מינסקלים +מגרה שלילי. הפנייה ל MRI. עכשיו אחרי חודשיים מהפציעה אני הולך ללא צליעה ואפילו הליכה מהירה אין לי עכשיו הגבלות בטווח התנועה של הרגל אני מכופף מיישר את הרגל עד הסוף וגם לצדדים ללא כאבים אבל בהליכה אני מרגיש רגישות בברך ומרגיש שהברך חלשה בכיפוף הברך עד הסוף כשאני עם הברכיים על הרצפה אני מרגיש דקירה קלה בצד ימין של הברך הימני הפגוע. השאלה שלי היא האם יש סיכוי שבעוד מספר שבועות או חודשים הכאבים הקלים ורגישות הברך יחלפו. והאם הליכות כל יום מספר קילומטרים יכול להואיל או להזיק לברך ? מועד ה MRI נקבע לי לעוד חודש וחצי. בתודה על התשובות.

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות הדמיה ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים