בכי קשה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/11/2010 | 18:17 | מאת: משה

שלום ד"ר בן 3 שנים סובל ממחלה ניורולוגית, מרותק למיטה, פיגור קשה עמוק, פרכוסים יש לו אי שקט נוראי, כבר מיואשים מזה, נותנים לו ריבוטריל ללא הטבה, לציין כי מקבל טופמאקס וסבריל לפרכוסים ומאוזן מבחינה זו מה ניתן לתת לילד בכדי להרגע מהבכי הזה,וההעצבנות יתר, שם תרופה שיכולה לעזור, אפילו לנסות. אנא עזרתכם , כבר מיואשים מהמצב הניורולוגית שלו לא מצליחה בטיפול שלו תודה

משה שלום, אי-שקט בילד במצב כזה מחייב בירור מעמיק, גם לסיבות שאינן נוירולוגיות, ועלולות לגרום אי שקט גם בילד ללא מחלה נוירולוגית: דלקת אוזנים, דלקת בדרכי השתן, כאב שיניים, פריקה של פרק הירך (האם הוא ספסטי?), תולעים ועוד. צריך לבדוק את כל האפשרויות, ולאחר שנשללו- אפשר לנסות תרופות הרגעה (כגון ריבוטריל ונאולפטיל). בירור כזה ניתן לבצע דרך הרופא המטפל בקופ"ח/ במרכז לבריאות הילד/ באשפוז יום בבי"ח לילדים (עם הפניה מתאימה). מומלץ כמובן להמשיך מעקב ולהתייעץ עם הנוירולוגית שלכם. בהצלחה ותהיו חזקים!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים