תינוק בן 8 חודשים.......

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/10/2020 | 16:11 | מאת: חן

היי דר שלום רב האם לתינוק בן 8 חודשים עם בעיות תקשורת יש דרך לבצע טיפולים כלשהם? והאם יתכן שבגיל שנה ישלים את הפער והכל יהיה בסדר? מנסיונך יש דברים כאלה תודנ דר אמא מודאגת מראש

חן שלום, כשאנשי התפתחות הילד מדברים על "בעיות תקשורת" אנחנו מתכוונים להפרעה בספקטרום האוטיסטי. גיל 8 חודשים הוא גיל צעיר מכדי לחשוד בהפרעת תקשורת, ובוודאי מאד מוקדם לאבחנת אוטיזם. כשיש עיכוב בהתפתחות התקשורת אצל תינוק כדאי לשקול בירור נוסף (כגון בדיקות דם, EEG ועוד) לפי החלטת הנוירולוג ההתפתחותי וכתלות בנתונים נוספים. חשוב לדעת, שבכל גיל ניתן לטפל בהפרעת תקשורת. הטיפולים מתבצעים ע"י קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ו/או וצוות פסיכו-סוציאלי של הגיל הרך, וכמובן ע"י ההורים. לעיתים השיפור מיידי ולעיתים איטי או אחרי זמן מסוים, אך תמיד יש על מה לעבוד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים