תוצאות בדיקת eeg ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/08/2020 | 14:46 | מאת: אמא

שלום. הבן שלי בן 4 וחצי מאובחן על הספקטרום האוטיסטי ואפילפסיה. מקבל קפרה לטיפול בפירכוסים וריספרידל. הפנו אותנו לבדיקת eeg לבירור, להלן התוצאות: תרשיש תוך כדי הרדמה עם פרופופול: בזמנת הזלפת חומרי הרדמה נרשמו גלי הוא שיפוצים מעורבים בגלי דלתא דיפוזיה לעיתים עם הדגשה ימנית ולעיתים שמאלית. לאחר הפסקת חומרי הרדמה נרשמה שינה בשלבים I-II עם רקע של גלי בטא, תטא ודלתא, עם גלי v סימטריים וסינכרוניים. באופן תכוף נרשמה פעילות זיז וגל איטי על פני איזורים צנטרו-פריאטלים משמאל ומימין באופן בלתי תלוי - יותר תכוף משמאל. לסיכום: פעילות אפילפטיפורמית צנטרו-פריאטלית שמאלית וימנית באופן בלתי תלוי ויותר תכוף משמאל. אשמח לדעת מה זה אומר? תודה!

שלום, האא"ג לא תקין ויש בו פעילות חשמלית שיכולה להתאים לאפילפסיה. הפעילות החשמלית הלא תקינה נרשמה באזורי מוח מרכזיים מימין ומשמאל, בעיקר משמאל. אך אי אפשר להתייחס לתרשים האא"ג לכשעצמו בלי להכיר את הילד. כלומר, תיתכן פעילות אפילפטית שהיא חשמלית בלבד בזמן שקלינית הילד לא מפרכס בכלל, או יתכן שסוג הפרכוס של הילד הוא ניתוקים, או יתכן שהביטוי הקליני של האא"ג האפילפטי הוא נסיגה שפתית/ תקקשורתית/ התנהגותית/ שכלית. לכן חשוב שהנוירולוג שלכם יראה את תשובת האא"ג ויחליט מה משמעות הממצאים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים