היי דר שאלה נוספת בהמשך לשאלתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/06/2020 | 12:50 | מאת: אני

היי דר שאלתי שאלה לגבי תינוק בן 4 חודשיפ עם קשר עין קצר וכו היינו אצל רופא עיניים רגיל והוא אמר שלא מומחה בילדים אבל בדק בדיקה בסיסית ואמר שיש לן גשר אף רחב וepicanthal folds ראיתי שלא נדע שכתוב שיש ילדים כאלה עם תסמונת דאון זה לא משהו שמגליפ ישר אחרי לידה? הוא נראה ילד רגיל עם עיניים קצת סיניות נכון אבל ברוך השם פנים רגילות האם אני צריכה לדאוג והאם יכול להיות קשור למיקוג מבט?

אני שלום, Epicantal fold הוא מעין הימשכות של העפעף בצד הפנימי של העין (זה שקרוב לחלק העליון של האף) באופן שמסתיר מעט מאד את ה"לבן" של העין. Epicantal folds מופיעים בדרך כלל בשתי העיניים, בהרבה ילדים בריאים וגם בילדים עם תסמונת דאון. אין להם משמעות והם לא מפריעים לראייה, אך לעיתים מי שמסתכל על הילד עלול בטעות לחשוב שיש פזילה קלה. לתסמונת דאון יש עוד מאפיינים רבים נוספים. אם את דואגת - פני לרופא הילדים שלכם. תודה? בבקשה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים