פג בן שמינה חודשים-מה קרה לו?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/06/2020 | 08:41 | מאת: אורטל

בוקר טוב, נשמח לשמוע את חוות דעתכם ספציפית . פג בן שמונה חודשים. (רקע רפואי: כשנולד זוהה עי הפגיה שיש דימום מוחי קל אך לאחרונה נאמר לנו שזה הסתדר). תיאור מקרה: תינוק חיוני, מנוזל , ללא חום. שיחק וצחק והיה חיוני מאד. נרדם במיטה וכעבור שעה התעורר בצרחה נוראית מאד (צרחה לא אופיינית שטרם שמענו כזו)- והחל לבכות בהיסטריה. נרגע ולפתע נהיה אפטי לחלוטין. בעת המקרה, העניים שלו היו פתוחות אך הוא כאילו לא היה איתנו וכאילו לא היה בהכרה, הגוף שלו לא הגיב לכלום הוזזנו אותו ניערנו אותו קלות- אך הוא לא הגיב לכלום . למשך כ-2 דקות שלמות. לא היה כחול, ללא קצף או סימני מצוקה נשימתית. לפתע התעורר , בכה מעט, ואז אחרי שתי דקות- שוב היה אירוע ניתוק מאיתנו.. הפעם קצר יותר למשך כ-20 שניות... פונה באמבולנס לבית חולים. נבדק על ידי קרדיולוג- תקין. היום יתבצע לו eeg.. האם אתם ממליצים לעשות mri? מה הדברים שאת ממליצה לבדוק ולשלול? בבקשה תני לנו את דעתך בעניין. דעתך חשובה לנו.

אורטל שלום, לא אוכל לחוות את דעתי כי חסר לי מידע רב על מהלך ההריון (בדיקות שבוצעו, מצב רפואי של האם) והלידה (שבוע הריון, סוג הלידה, משקל, אפגר, מהלך, מה בדיוק קרה שם ומה הדגים סונר המוח), הרקע הרפואי של הילד, הרקע המשפחתי, וכמובן - מה קרה באירוע עצמו (חסרים לי כמה פרטים) והבדיקה הנוירולוגית וההתפתחותית. על כל אלה יש לשאול לעומק, והפורום הוא לא הפלטפורמה המתאימה לכך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים