2 שאלות כלליות על אבסנס וריכוז

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/06/2020 | 13:00 | מאת: ע.

שלום וברכה, האם פיזור הניתוקים ( באבסנס התחלתי) לאורך היממה היא פרמטר מעודד ? ( ירידה מתועדת מ 14 ביום ל4 )? ב. האם היית מפנה לבדיקת קשב וריכוז במידה והניתוקים היו מתגברים ספציפית ובאופן בולטבשיעורים או בהקשבה למקצוע לימודי קשה ולא אהוב על הילד/ה? כאשר עם סיום השיעור זה נעלם כלא היה. תודה רבה

שלום, 1. אם הכוונה לירידה בתדירות הניתוקים, אז כמובן שזה מעודד, אבל עדיין ארבעה ניתוקים מתועדים ביום זה לא מעט ומחייב טיפול ובירור. אם הכוונה לפיזור לאורך היממה, כלומר בעיקר בבוקר או בעיקר בערב - לא ידוע לי על קשר למצב טוב יותר או פחות. 2. ניתוקים שהם פרכוסיים, כלומר אפילפסיה, הם לא הפרעת קשב וריכוז. בניתוקים אפילפטיים יש שינוי מסוים במצב ההכרה והחולה בוהה ולא מגיב לקול ומגע. בחוסר ריכוז הילד בוהה אך מגיב מיד לקול ומגע. אם יש שאלה או חשד להפרעת קשב וריכוז - בהחלט כדאי לפנות לאבחון אצל נוירולוג או פסיכיאטר. אין בדיקה להפרעת קשב שהיא אבחנתית, כלומר, מבחן ממוחשב (כגון MOXO או TOVA) לא אבחנתי, וברוב כמעט מוחלט של המיקרים אין צורך במבחן ממוחשב והוא מיותר בתהליך האבחון של הפרעת קשב וריכוז. אם יש חשד לניתוקים אפילפטים אז כמובן שיש צורך לעשות EEG בהקדם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים