שאלה לגבי חולשת שרירים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/05/2020 | 20:38 | מאת: רינה

שלום דר התינוקי שלי היום בן 3 חודשים בלידה אבחנו הד לג.ולא אבחנו טונוס מוגבר או נמוך .הטונוס היה תקין גם חודש אחרי שרופא בדק עכשיו התינוק בן 3 חודשים והרופא ילדים בדק אותו ואמר לי שהחגורת כתפיים שלו קצת חלשה וכתב טונוס חלש בחגורת כתפיים.והד לג קל מאוד איך לא אבחנו את זה עד עכשיו ורק בגיל 3 חודשים? הוא אמר שאם אנחנו רוצים אפשר ללכת לפיזותרפיה (היה נשמע כאילא לא חייב,וזה בגדר המינורי) אני כן מרגישה שהראש שלו לא עדיין יציב 100 אחוז ושהוא קצת זרוק כזה בכל החלק הלמעלה. מה דעתך? האם פיזותרפיה עוזרת באמת למצב זה? ובאם זה עובר החולשת כתפיים הזו? תודה דר

רינה שלום, מותר שיהיה הד-לג (Head-lag) קל לתינוק שזה עתה נולד, ואמור לחלוף תוך 1-2 חודשים. חולשה (כלומר הכוח האקטיבי) או טונוס נמוך (כלומר המתח הפסיבי) בשרירי חגורת הכתפיים ו-Head-lag יכולים לנבוע מסיבות שונות. אם הם קלים, ואין בעיות נוספות - בדרך כלל הם יחלפו. בכל מקרה השלב הראשון הוא פיסיותרפיה. עליכם לפנות לפיסיותרפיה לתינוקות בקופת החולים שלכם, לקבל הדרכה איך לעבוד עם התינוק, ולהמשיך מעקב אצלם ואצל רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים