שלום.רציתי להתייעץ איתך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/02/2020 | 09:01 | מאת: רעיה

שלום,רציתי לשאול האם בבדיקת mir מוח ניתן לראות עדות ללחץ תוך גולגולתי.? בני סובל מכאבי ראש וסחרחורות שמחמירים. בדיקה אצל נוירולוג ילדים תקינה,בבדיקת עיניים קרקעית העין תקינה,mir תקינה. תודה

רעיה שלום, MRI זו לא בדיקת הבחירה למדידת לחץ תוך גולגלתי. כלומר, MRI תקין לא שולל לחץ תוך גולגלתי מוגבר. עם זאת, רופא מומחה ל-MRI של המוח (נוירו-רדיולוג) יכול למצוא רמזים ללחץ תוך גולגלתי מוגבר: ניתן לעיתים לראות ב-MRI גורמים ללחץ תוך גולגלתי (כגון גידול, הידרוצפלוס, דימום גדול ועוד) או ממצאים שתומכים בקיומו של לחץ מוגבר (כגון דחיקה של חדרי המוח, הפרעה בזרימה בוורידים הגדולים של המוח, סימני לחץ על בלוטת יותרת המוח ועל גלגל העין או עצבי הראייה, ועוד). לגבי בנך - כמובן שלא ניתן להגיע לאבחנה בפורום על סמך המידע לעיל, וצריך להמשיך את הבירור אצל נוירולוג הילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים