נפילה ממיטה של מבוגר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/08/2019 | 09:38 | מאת: דיקלה

שלום, בתי בת 5 חודשים, לפניי 3 ימים נפלה מהמיטה, כמובן שהייתי איתה אצל הרופאה והרופאה אמרה שהכל בסדר ואין נזק, אחרי הביקור הילדה הפגינה חוסר שקט, בכי, חשוב לציין שהיא לא הקיאה ולא התעלפה, ואין לה שום סימן של חבלה על הראש, אפילו לא סימן אדום, בגלל חוסר שקט, וקושי לישון בלילה, היא מתעוררת הרפה פעמים בלילה בבכי עד שאני מביאה מוצץ וגם זה חא עוזר לפעמים, שמתי לב שהיא גם פחות מחייכת, היא משחקת בצעצועים ומחייכת אבל הרבהההה פחות חייכנית ממה שהייתה, בגלל זה פניתי שוב לרופאה ובדקה אותה עוד פעם יומיים אחרי בנפילה ואמרה שהכל בסדר לחלוטין ואין פגיעה מוחית כי הילדה מגיבה והכל טוב ואין סימן חבלה, אבל הילדה עדיין לא שקטה ובוכה הרבה, לפעמים אוכלת טוב ולפעמים לא טוב, ממה זה יכול להיות??? הרופאה אמרה שאין חה שום נזק אבל משהו לא נראה לי כי הילדה מתנהגת קצת שונה

29/08/2019 | 09:46 | מאת: דיקלה

חשוב לציין שהילדה גם התחילה להוציא לשון ולהזיז אותו ממש בפה, והיא מנדנדת הרבה... אבל הרופאה טוענת שזה לא קשור

29/08/2019 | 09:55 | מאת: דיקלה

שכחתי לציין שהילדה נרגעת על הידיים, האם יכול להיות מצב שאין חבלה חיצונית והילדה לא הקיאה ולא התעלפה ועדיין יש סיכוי לנזק??? אנחנו צריכים לפנות למיון??? מאוד מפחדת מנזק מוחי או מדימום חס וחלילה

29/08/2019 | 11:47 | מאת: דיקלה

והאם חס וחלילה מכה בראש יכולה לגרום לפיגור שכלי?? ואם כן, אז איזו מכה ״מספיקה״ בשביל לגרום לפיגור?

01/09/2019 | 21:01 | מאת: ד"ר אילת הלוי

דקלה שלום, בתך נפלה מהמיטה, ויתכן שנחבלה באיבר אחר (גב, יד, רגל וכו'). אם כואב לה, היא עלולה לבטא את הכאב באי שקט, בכי, פחות חיוכים או ירידת תיאבון. אם את בטוחה שיש שינוי בהתנהגותה, ושאין לזה גורם אחר (כגון צמיחת שיניים) - חזרו לרופאת הילדים שלכם. בברכה

''

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים