הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/04/2019 | 22:13 | מאת: בת

שלום, קרוב משפחה שלי בן שלוש ותשעה חודשים, הולך בבית על קצות האצבעות באופן קבוע, כשיוצאים החוצה והוא עם נעלי ספורט והולך מרחק ארוך אז הולך רגיל (בביתו ובבתי משפחה, סבתא ודודים, הולך על קצות האצבעות). האם יש סיבה לדאגה? לא ידוע לי מה קורה בגן. אם זה רלוונטי הוא תאום לא זהה ונולד במשקל פג (התפתחות שכלית תקינה). תודה מראש

בת שלום, הליכת בהונות יכולה להיות הרגלית. כלומר, לא נדיר שילד צעיר מסגל לעצמו הליכה על קצות האצבעות כחלק בהתפתחות הליכה תקינה. לעיתים הליכת הבהונות חולפת לבד ונותרת הליכה רגילה עם דריכה על כל כפות הרגליים, ולעיתים מצריכה פיסיותרפיה. אך חשוב להדגיש שישנן מצבים שבהם הליכה על בהונות היא ביטוי של מחלות נוירולוגיות (במוח או בחוט השדרה), ולכן הכרחי שהילד ייבדק ע"י רופא הילדים שלו ויופנה לנוירולוג ילדים. חג שמח, בברכה

21/04/2019 | 20:49 | מאת: בת

תודה רבה על התשובה, חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים