בקשר לתרופה של אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/04/2019 | 23:18 | מאת: שירן

שלום וערב טוב , האם יש הבעיה הנל נוכרת : מצב שהתרופה לאפילפסיה הפסיקה להשפיע אחרי הרבה שנים ולא רק זאת ללא שינוי שנעשה במינון ורואה בבדיקת מינון בדם עוד ועוד ירידה בהתחלה כמה שנים מהפעם הקודמת אבל עכשיו עוד בדיקה ולאחר פחות מחודשיים ירידה חדה מה זה אומר שכבר לא משפיע עליי ורק יורד ובקצב הזה הגוף מוריד לגמרי את התרופה מהגוף ומה הפתרון לכך עד שאגיע לתור שנקבע לנירולוג שקרוב ? תודה.

שירן שלום, יש להפריד בין רמת התרופה בדם שלך, לבין השפעתה על האפילפסיה שלך: כשנוטלים תרופה נגד פרכוסים שאפשר למדוד את רמתה בדם (לא כל תרופה נגד פרכוסים ניתנת למדידה) אז מצפים שבכל פעם שמודדים את רמת התרופה בשפל היא תהיה די קבועה. לכל חולה אפילפסיה יש רמה ספציפית שעוזרת למנוע פרכוסים: יתכן שרמה נמוכה מונעת פרכוסים אצלך, ויתכן שרמה גבוהה. יתכנו מספר אפשרויות לכך שרמת התרופה הולכת ויורדת: עליית משקל, פספוס של חלק מהמנות, נטילת תרופה או תכשיר או חומר שגורמים לירידת רמת התרופה, שלשול/הקאות ועוד. אם רמת התרופה נמוכה מדי, רצוי להגיע לנוירולוג בהקדם, ועד אז להיזהר בנצבים שבהם את עלולה לפרכס: נהיגה, שחייה, אמבטיה וכו'. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים