תגובה בלתי רצונית בזרת ברגל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/03/2019 | 10:15 | מאת: מני

שלום, לפני כחמישה חודשים שברתי את האצבע בזרת ברגל. ומאז יש לי תגובה בלתי רצונית בזרת, כל דקה או שתיים היא זזה מעצמה (אבל התזוזה ממש קלה) רציתי לדעת מה חוות דעתך על כך. תודה

21/03/2019 | 09:39 | מאת: מני

רק מוסיף שהתנועה הבלתי רצונית בזרת מחמירה בערב שאני שוכב לישון. בשאר היום הזרת כמעט ולא זזה (הזרת זזה כל דקה רק בערב) ובנוסף בשבוע האחרון זה החמיר לי. אבל זה היה שבוע שהייתי בו בלחץ נפשי גבוה. אז האם יש לכך קשר תודה רבה

מני שלום, יתכן שבזמן שהזרת נשברה נפגעו גם סיבי עצב, ולא רק העצם. קצות סיבי העצב הפגועים יכולים להשתקם וליצור חיבורים חדשים, אך לעיתים חיבורים אלה "טועים בדרך" וגורמים לתנועה בלתי רצונית או תחושות שלא היו לפני הפגיעה. אני לא יודעת אם יש קשר בין החמרת התנועה לבין מתח נפשי. נסה להפסיק את התנועה ע"י מגע עדין או מסז' בשורש האצבע או לידה, ואם זה ממשיך להטריד אותך - צלם סירטון בתקריב לאצבע, ותראה לרופא המשפחה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים