ממש אשמח לעזרה. כף רגל סגולה/אדומה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/02/2019 | 18:34 | מאת: ישי

שלום, אני יודע ששאלתי את השאלה מספר פעמים אבל לצערי זה לא עובר. אני שברתי את אצבע 5 ברגל עם תזוזה קלה לפני 4 וחצי חודשים. לפני 3 וחצי חודשים האורתופד ביצע לי במקום ״שחזור קל״ ויישר את הזרת. מאז היישור של הזרת,כל הזמן שאני עומד או יושב,הכף רגל נהיית סגולה וקרה. שאני הולך (הליכה מעל עשר דקות)או רץ הכף רגל נהיית אדומה עם ורידים בולטים וחמה. *בנוסף בדרך כלל בלילה המצב מחמיר. ושאני שוכב הצבע של הכף רגל חוזר ברגע לצבע תקין. אני כבר 3 וחצי חודשים במצב הזה. ללא שום שיפור כמעט. אולי שיפור של 5% מאז שזה התחיל. *עשיתי בדיקת מיפוי עצמות ששללה CRPS *הייתי אצל כירוג כלי דם שאמר שבוודאות אין בעית כלי דם (בנוסף עשיתי דופלר ורידים ועורקים ויצא תקין) *הייתי במרפאת כאב בתל השומר אצל נוירוכירוגית שלא יודעת ממה זה נגרם אני מתחנן לעזרה. כי אני ממש ממש פוחד שזה ישאר לי לכל החיים. אני בן 20 אני יודע שזה ארוך אבל ממש אשמח לתשובה. תודה רבה

ישי שלום, אם בעיית כלי דם נשללה בוודאות, אז יתכן שבכל זאת מדובר ש- CRPS (Complex Regional Pain Syndrome). לא ידוע לי שמאבחנים CRPS ע"י מיפוי עצמות. האבחון במחלה והטיפול בה נעשים ע"י רופא מומחה לכאב (בדרך כלל רופא מרדים, לא ידוע לי שנוירוכירורג מאבחן ומטפל בכאב). אתה מתאר סבל משמעותי ויומיומי וצריך למצוא פיתרון לבעייתך. אני מציעה שתפנה בדחיפות לרופא שמומחה לכאב ובעל ניסיון בתחום זה כדי לקבל אבחנה וטיפול תרופתי. במקביל עליך להתחיל פיסיותרפיה כדי למנוע דלדול שרירים והתאבנות של מפרקים כתוצאה מחוסר שימוש ברגל. אשמח אם תעדכן אותי בתוצאות. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים