השפעות של דלקת מח לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/02/2019 | 09:36 | מאת: אירית

שלום רב, ילדה בת 12. לפני למעלה מ 3 חודשים חלתה בדלקת מח חריפה (לא נמצא חיידק. כנראה אוטואימוני). עברה שיקום. לפני המחלה לא היו שום בעיות ריכוז. מאז המחלה ועד היום יש בעיות ריכוז בלימודים, שיכחה של חומר שנלמד... וגם דופק גבוה. האם מנסיונך התופעות הללו יחלפו לחלוטין? תודה

אירית שלום, התופעות יישארו, ישתפרו או יחלפו כתלות במספר גורמים: סוג דלקת קרום המוח (איזה סוג וירוס, איזה נוגדן אוטואימוני), אילו חלקים של המוח של נפגעו, עד כמה רחב הנזק שנגרם, כמה זמן נמשך השיקום ומה הייתה מהירות השיפור, ועוד. לכן אני לא יכולה לענות על שאלתך. אם הפרעת הקשב תמשיך, אולי בתך תזדקק לטיפול מתאים. חשוב המעקב אצל הרופא שמכיר את מהלך המחלה וההחלמה של בתך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים