התייעצות ותוצאות EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/12/2018 | 10:55 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת שנה וחצי. תמונה קלינית של סיפי 4 גפיים טונוס משתנה, עדיין לא מחזיקה ראש, לא זוחלת, לא יושבת, אין תפקודי ידיים (הטונוס בידיים מוגבר יותר). עשינו שלל בדיקות כולל מטבליות, MRI, ציפ, ת. תריס, כבד, הכל תקין ברוך השם. ברקע הריון ולידה תקינים, היקף ראש אחוזון 50, ההתרשמות של כל המטפלים שלה וגם שלנו ההורים שקוגנטיבית תקינה אם כי עדיין לא מדברת אך נראה שמבינה הכל, קשר עין מצוין, מגיבה בהתאם למצבים חברתיים כמצופה וממלמלת. עשינו EEG השבוע ואלו תוצאותיו (בחסך שינה וקיבלה טרינוכלם): פעילות טטא ודלתא לא סדירות, בהמשך מופיעים כישורי שינה מהירים ו- K קומפלקס חלקם בתוך כישורי השינה, האמפליטודה מעט גבוהה יותר משמאל. אין פעילות אפילפטית. סיכום: שינה מלאכותית בגדר נורמה לגילה עם אמפליטודה גבוהה יותר משמאל (לא חורד מהנורמה). האם התוצאה תקינה?? יש לנו תור לניורולוג רק בעוד חודש.. שאלה נוספת לי, יש לה תנועות דיסטוניות, אין קשיחות איברים, טווחי תנועה שמורים אך תנועות הגפיים אינן מכוונות ומוגדרות דיסטוניות בנוסף לטונוס המשתנה. קראתי הרבה על נושא הדיסטוניה ונתקלתי במאמרים שמדברים על ילדים שמאובחנים עם סיפי על בסיס תמונה קלינית ושהתרופה L-DOPA עשתה מהפך גדול, כיוון שיכול להיות שמצב זה נובע ממחסום בדופמין. האם זה יכול להיות המקרה? איך ניתן לאבחן אם היא מתאימה לטיפול תרופתי שכזה? קראתי על תופעות הלוואי הקשות ואינני יודעת אם בכלל מומלץ לתת לילדים בגיל כזה.. אודה לך מאוד על חוות דעתך. תודה רבה רבה.

אורית שלום, 1) תרשים האא"ג בזמן שינה לא מדגים אפילפסיה. כדי להבין את ההקשר לילדה הספציפית שלך, שלחו את התשובה לנוירולוג שלכם. 2) לילדים קטנים עם CP ודיסטוניה L-דופא איננה תרופת הבחירה. יש תרופות אחרות שניתן לנסות, ואף ניתוחים שמיועדים לכך. גם בנושא זה חשוב שתתייעצו עם נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים