בעיה בעפעף עין ימין Ptosis

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/11/2018 | 11:46 | מאת: עדנאן

שלום שאלתי לד. איילת הלוי יש לי בת 10 שנים נולדה עם ptosis בעין ימין עברה שלוש נתוחים נולדה לי בת לפני 4 שבועות היא גם עם אותו מצב ptosis עין ימין האם יש פתרון נוירולוגי ? האם דרך צילום אמריי לעפעף או לשרירים יכולים להגיע לגילוי איזי בעיה בשרירים ?

עדנאן שלום, פטוזיס מולד הוא בדרך כלל בעיה אסתטית בלבד, ולא נגרם ע"י בעיה נוירולוגית. אם רופא עיניים מומחה בילדים חושב שיש מחלה נוירולוגית שגורמת לפטוזיס, אז כמובן יתכן שיש טיפול ספציפי. אבל אם זו רק בעיה אסתטית, אז למיטב ידיעתי הטיפול הוא ניתוחי. חשוב להתיעץ עם רופא עיניים מומחה בילדים לגבי אופציות טיפוליות אחרות - אולי בוטוקס? פלסטיקה? אחר? בהצלחה לשתי הבנות! בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים